Afhankelijk van uw geprefereerde reisformule is een bepaald land beter geschikt dan een ander. Hieronder vindt u een handig overzicht per reisformule.

RONDREIS PER HUURWAGEN

In oostelijk en zuidelijk Afrika kunt u slechts in 2 landen met een gerust hart zelf rondtoeren: Zuid-Afrika en Namibië. Deze landen zijn bij uitstek natuurbestemmingen, die geen toelichting van een gids vereisen, en beschikken stuk voor stuk over een degelijk wegennet. Deze landen vragen als het ware om per huurwagen verkend te worden. Dankzij deze reisformule geniet u van volledige vrijheid: u kunt dagelijks vertrekken, uw reisroute zelf samenstellen en op eigen tempo afleggen. Bovendien is dit sowieso de voordeligste manier van reizen.

Wij waken steeds nauwgezet over de afstanden zodat u nooit té veel kilometers moet rijden en niet dagelijks dient in en uit te pakken.

Wij werken samen met de meest betrouwbare partners in Zuid-Afrika en Namibië voor autoverhuur. In onze rondreizen per huurwagen is standaard een huurwagen type C (Toyota Corolla Sedan of gelijkwaardig) ingerekend op basis van 2 personen. Met onze Premium-formule hoeft u zich geen zorgen te maken over de kleine lettertjes van uw huurcontract. In onze prijzen zijn alle nuttige en noodzakelijke extra’s reeds inbegrepen.

In uw gepersonaliseerd documentatiepakket vindt u tal van nuttige info waaronder routebeschrijvingen, zeer gedetailleerde wegenkaarten waarop wij voor u de route hebben aangeduid, detailkaarten van de omgeving van het hotel, enz.

RONDREIS MET PRIVECHAUFFEUR/GIDS

In de meeste landen is het onmogelijk om een wagen te huren en zelf te rijden wegens een gebrek aan betrouwbare huurwagenmaatschappijen, slecht berijdbare wegen, moeilijk te vinden locaties of een combinatie van alles. Dit geldt met name voor  Madagaskar, Oeganda en Tanzania. In deze landen hebben wij dan ook rondreizen uitgewerkt onder de deskundige leiding van een ervaren privéchauffeur/gids. Ook bij deze reisformule geniet u van volledige flexibiliteit: u kunt dagelijks vertrekken, uw reisroute zelf samenstellen en op eigen tempo afleggen.

In Zuid-Afrika en Namibië bieden wij enkel rondreizen aan per huurwagen, maar elke voorgestelde route kan ook uitgevoerd worden met privéchauffeur/gids.

Het spreekt voor zich dat het comfort van een privéchauffeur/gids zich ook vertaalt in het budget. De prijs per persoon daalt echter aanzienlijk indien u zelf een klein groepje familie en vrienden (4,6,8 personen) weet warm te maken …

RONDREIS IN INTERNATIONAAL GEZELSCHAP

Reist u alleen of met z’n tweetjes en wilt u graag gelijkgestemde zielen om u heen? Of bent u op zoek naar een betaalbare manier om Oeganda te verkennen? Dan zijn onze rondreizen in internationaal gezelschap de perfecte uitkomst. U gaat op een vaste vertrekdatum op pad met een kleine internationale groep en deelt op die manier de kosten van vervoer en chauffeur/gids. U maakt vrienden voor het leven!

FLY-IN SAFARI

Sommige natuurreservaten en safarikampen zijn moeilijk bereikbaar per wagen (zelfs per 4×4). Ofwel zijn deze plaatsen enkel te bereiken mits een dagenlange, dure en oncomfortabele rit ofwel is het gebied gewoonweg onbereikbaar door hoge waterstanden. Gelukkig bestaat er in Afrika een degelijk uitgebouwd en veilig systeem van kleine vliegtuigjes. In tegenstelling tot Europa, waar vluchten per Cessna of Caravan zijn voorbehouden aan internationale holdings of de happy few, staan er in elk Afrikaans land tientallen kleine vliegtuigjes ter beschikking die volgens een dienstregeling toeristen van de ene plaats naar de andere vliegen. Op die manier wint u veel tijd, moet uw rug het niet ontgelden en overvliegt u vaak op lage hoogte spectaculaire landschappen. U observeert de dieren vanuit een vogelperspectief; een onvergetelijke ervaring! Vooral de afgelegen natuurgebieden in Botswana (waaronder de Okavangodelta), Zambia en Zimbabwe zijn plaatsen waar u anders moeilijk kan komen.

Deze reisformule is momenteel echter ook de aangewezen manier van reizen voor Kenia omwille van de onrust in het land en het massatoerisme.

In Namibië, Oeganda en Tanzania (vooral Zuid-Tanzania) is een fly-in een uitkomst indien u beperkt bent in reistijd.

KAMPEERSAFARI MET PRIVEGIDS OF IN INTERNATIONAAL GEZELSCHAP

Een kampeersafari of mobile safari is ongetwijfeld de beste manier om Afrika van binnenuit te ontdekken. Per 4×4 wordt u van de ene prachtige kampeerplek naar de andere gebracht waar u steeds een aantal nachten slaapt in compacte maar comfortabele tenten, al dan niet afgewisseld met enkele overnachtingen in lodges.

De reis is hierbij even belangrijk als de bestemming: over land reizen maakt dat u subtiele veranderingen in het landschap kunt waarnemen, de lokale bevolking ontmoet en vele dieren kunt spotten. In het dagelijks programma zijn er tal van activiteiten voorzien zoals safari’s per 4×4 en eventueel wandel- en boottochten. Tijdens uw volledige trip wordt u vergezeld door één en dezelfde ervaren natuurgids die u, met de nodige passie, alle geheimen van de bush zal toevertrouwen.

Reist u alleen of met z’n tweetjes en wilt u graag gelijkgestemde zielen om u heen? Of bent u op zoek naar een betaalbare manier om Botswana en Namibië al kamperend te verkennen? Dan zijn onze rondreizen in internationaal gezelschap de perfecte uitkomst. U gaat op een vaste vertrekdatum op pad met een kleine internationale groep en deelt op die manier de kosten van vervoer en chauffeur/gids. U maakt vrienden voor het leven!

X