Chris & Linda

Gregory & Ethel
17 april 2018
Hubert & Reinild
24 oktober 2017
  • TaakKapellen

Beste Guy,

We mogen U melden dat we een mooie en ontspannen reis achter de rug hebben. Ter uw informatie hierbij ons verslag als info.

Kaapstad : gezellig, mooi en goed voor 2 dagen. Met de Hop on Hop off bus kun je goedkoop alles gaan bezichtigen tot ver buiten de stad. Elk kwartier is er een andere bus. Het Radisson Hotel is goed gelegen met een shuttle busje naar de stad (5 minuten rijden) : service en kwaliteit is goed.

Fransschhoek: Zeer gezellige streek, veel te bezichtigen, eten is fantastisch en de zeer gastvrije Holden Manz country house is ons 100 % meegevallen.

Vlucht naar Hoedspruit: Goed en op tijd, daar stond men ons op te wachten om ons naar de Simbavati hilltop Lodge te brengen. Mooie lodge, vriendelijk en gedienstig personeel en de kwalitatieve ranger en tracker hebben ons met de big five laten kennismaken = 100 %. Beiden hadden een zeer goede kennis van zaken + plezier aan boord!

Hazyview : Met de huurauto er naartoe. De wegen zijn goed en niet druk. Het hotel was OK met een mooie grote kamer met uitzicht op een stromende rivier in een vallei= prachtig.Van daaruit het Kruger park bezocht wat ons enigszins wel wat tegenviel vermits  er bijna  geen dieren te zien zijn vanuit de wegen die het park doorkruisen. (was wel in de dag en het was warm). De kleine parken bieden veel meer volgens ons. De panoramaroute was mooi. Op de openbare weg moesten we wel sterk oppassen voor grote putten (potholes) in de weg. Erin rijden doet geen deugd voor de auto!

Swaziland : De Reilly’s Rock Hilltop Lodge was goed maar iets te ver af van de bewoonde wereld. Het was een stofferige lange zandweg van +/- 5 km ernaartoe. Het personeel was zeer vriendelijk met van die gezellige volslanke dames. Voor wie graag midden in de natuur zit in een semi wildpark kan er wel aan zijn trekken komen en gebruik maken van allerlei activiteiten die een game park in de buurt te bieden heeft. (1 km)

Thonga Beach Lodge: Fantastisch, gezellig en rustgevend. De Lodge ondersteund een klein plaatselijk dorp wat resulteert in een aangename sfeer rondom en zeer gedienstig , vriendelijk personeel.(lokale bewoners). Resultaat: tevreden klanten en gezellige gesprekken alom.

Canelands Beach club.Een beetje een tegenvaller maar dit was enkel voor één nacht om de dag erop onze vlucht op een rustige manier te kunnen halen. De kamer was niet 100 % maar aanvaardbaar. (Thuis moest ik wel nog enkele kleine mieren uit mijn Ipad verjagen) Het eten was wel zeer goed en over de bereidwilligheid van het personeel viel zeker niet te klagen. (deze hebben tenslotte ons verblijf goed gemaakt)

Onze mening over Zuid Afrika is: Zeker aan te bevelen als vakantieland.Over het algemeen zijn de bewoners vriendelijk , hulpvaardig en zeker niet opdringerig. Het land geeft een enorme rust waar men goed kan eten en verblijven in mooie hotels en lodges.

Als besluit onze dank aan Proflight en hun medewerkers voor de bijzonder goede organisatie van onze reis.

X