Filip & Ingeborg

Raf & Wendy
5 september 2017
Philippe & Ingrid
15 augustus 2017
 • TaakHove

Beste Guy en team,

 

Wij willen jullie bedanken voor een prachtige reis! We zijn deze keer zonder gezondheidsproblemen in Zuid-Afrika geraakt. Ter plekke liep alles op rolletjes. Jullie roadbook, mapjes hielpen daarbij.  De lodges waren ook altijd top. Het weer zat goed mee. De lente was gestart, het was er eerder een Belgische zomer. Hierbij wat gedetailleerdere feedback, indien jullie dit helpt om “vinger aan de pols te houden”.

 • Johannesburg: daguitstap appartheidsmuseum (+soweto) : absolute aanrader.  Aangezien je de rest van de tijd in een “bubbel” leeft, brengt dit bezoek ook wat perspectief.
 • Iketla lodge: Ideale instaplodge. We hebben zowel ‘s midddags als ’s morgens nog kunnen wandelen.   Eerste kennismaking met Afrikaanse natuur en gastvrijheid.
 • Mohlabetsi lodge: Topervaring. Zeer goede rangers/trackers.  Veelvuldige alle big 5 gezien.  Bovendien ook de Afrikaanse wilde hond. Jachttaferelen,  tijdens de middag vanuit de lodge kon je de dieren zien die bij de waterpool kwamen drinken…. Gezellige lodge ook.  De familiekamer die wij hadden, was het beste gelegen, pal voor het meertje – zodat we vanop ons ligbed de dieren gemakkelijk konden gade slaan.
 • Tanamera lodge: zeer mooie en comfortabele lodge, maar had zijn ligging wat tegen. Aangezien onze enige daguitstap Krüger park was, zou het iets meer relax geweest zijn mochten we in het park verbleven hebben.
  Maar de lodge zelf was top.  Tip om binnen te gaan via Paul Kruger gate was goed, want via de andere gate (die dichter bij de lodge was), was het 1 uur aanschuiven… (wij konden direct binnen)
 • Swaziland – Reilly’s rock: charmant, nostalgisch.  Echt een aanrader om hier een extra dag te blijven en te wandelen in het natuurpark (handig ook om benen wat te strekken na de safari-dagen) – mooie natuur en veel (niet gevaarlijk) wild.
 • Thonga Beach Lodge: overtreft alle droom verwachtingen.  Ook hier had de familielodge met zeezicht, een prachtig zicht.
  super-professioneel gerunde lodge. Keuken is quasi sterren-niveau.  Ook goede balans van activiteiten en rust
 • Rino Ridge –Hluhluwe : Mooi gelegen lodge in mooie natuur. Voor het eerst meer personen (alle andere lodges waren kleinschaliger).  Jullie hadden ons vorig jaar gewaarschuwd dat het personeel nog wat onervaren was, klopt nog voor een deel- maar geen probleem. Zwembad en wellness maken dat je er ook leuk kunt relaxen.Je moet op de paden blijven, wat het iets minder avontuurlijk maakt dan Mohlabetsi.
 • Drakensbergen : Ook hier mooi weer gehad en de mogelijkheid gehad om toch 1.5 dag wandelingen te doen in deze mooie specifieke natuur. Lodge was ook mooi gelegen en vriendelijk personeel.  Een beetje ouder, maar de ligging compenseert dit ruimschoots.

Het was een topervaring,  we keren zeker nog eens terug – maar nog niet volgend jaar 😉 Nogmaals bedankt voor jullie professionele aanpak !

 

Vriendelijke groeten,

Ingeborg

X