Jos & Elisabeth

Hubert & Reinild
24 oktober 2017
Dirk & Fabienne
25 september 2017
  • TaakBilzen

Dag Guy, ons laatste uur heeft geslagen hier, nog even eer we gaan vertrekken, tijd voor een snel verslag: alles is prima verlopen.

De eerste dag zeikende regen van start tot aankomst, en toen stopte het :-). Daarna geen regen meer gehad, behalve heel weinig als we in het hotel waren. Enige gasten in Semliki, zalig verblijf, super ontvangst en mooie sights van dieren onderweg en een mooie op het meer met twee schoenbekooievaars van vlakbij, nogal zeldzaam blijkbaar.

De chimpansees waren geweldig: veel spectaculairder dan we gedacht hadden: veel, vlakbij en behoorlijk luidruchtig en agressief. Het alfamannetje in volle charge langs me gestormd op 5 cm … adrenaline! De ranger gaat je misschien een mail doen ivm een initiatief dat hij wil nemen als hij op pensioen gaat, voor wat het waard is;..

Queen Elisabeth NP ook heel wat dieren gezien, zowat alles wat er was, meer dan de andere gasten waarmee we gepraat hebben, behalve de hoe dan ook al uitzonderlijke luipaard. Zeker 50 olifanten, talloze buffels, nijlpaarden en buffels maar vooral ook vogels op Lake Albert: heel tof.

In Itasha tijdens de laatste km in het NP nog onze boomleeuwen gezien, in twee bomen tegenover mekaar, 1 en 3 stuks.

Iets verder zaten we weer tussen de mensen, en dat is op dag 1 na één groot feest geweest, vooral de binnenwegen. Uiterst vriendelijk, geen enkel moment dat we ons ongemakkelijk voelden, zwijg stil bedreigd.

En tenslotte de gorilla’s: ook hier een machtig moment. Prima weer, een medium klim waar ik geen enkele moeite mee had maar Elly des te meer. Zeker die porters blijven adviseren: die hebben haar naar boven gesleept, en al de andere dames ook. En zoals je zegt, het steunt een community die het vroeger van stropen moest hebben. Ontmoeting vlakbij, de zilverrug is tussen mij en Elly doorgestapt, op 1 m van mekaar.

Ook in het vervolg vermelden misschien: de dollars die we als tip geven heeft voor de mensen zelf hier het nadeel dat ze een slecht tarief krijgen voor de kleine biljetten. Had ik dat geweten, dan had ik geld omgeruild, nu doen we hen niet altijd een kado en je kan niet altijd grote bedragen geven…

In de laatste lodge (gorilla view) is het te koud ’s avonds in kamers zonder open haard. Wij hebben de eerste avond met sweater en jas aan gezeten en zijn belachelijk vroeg gaan slapen. Gelukkig was er de laatste twee dagen een kamer vrij mét haard: dit zou ik zeker vermelden naar volgende tochten toe (als nog iemand naar Rwanda gaat tenminste 🙂  ).

Nu nog lunchen en dan naar Kigali voor de terugreis. Ook Mozes, onze gids, is geweldig meegevallen. Ik heb de fooien gegeven in twee keer zoals je had geadviseerd.

Zal zeker opnieuw contact opnemen als Afrika nog eens in het vizier komt en intussen op Tripadvisor mijn positieve mening ventileren.

X