Het ene land in Afrika is het andere niet, ze hebben elk hun unieke trekpleisters en must-sees. Hieronder vindt u een handig overzicht van mogelijke reisformules van individuele reizen en groepsreizen, om u een beter beeld te geven welk land en welke manier van reizen het best bij uw voorkeuren past.

RONDREIS MET PRIVECHAUFFEUR/GIDS

In Madagaskar, Oeganda en Tanzania is het aangewezen om te reizen en op safari te gaan onder deskundige begeleiding van een ervaren privéchauffeur. Deze drie landen, en heel wat andere Afrikaanse landen, zijn niet geschikt om zelfstandig te verkennen vanwege onbetrouwbare huurwagenmaatschappijen, slecht berijdbare wegen en moeilijk te vinden locaties.

Een privéchauffeur gidst u vakkundig gedurende uw volledige rondreis waarbij uw voorkeuren worden gevolgd. Uw reisroute en uw tempo bepaalt u zelf. Deze comfortabele manier van reizen vereist een hoger budget, maar u kan de kosten wel drukken door met een groep tot zes personen te reizen.

RONDREIS PER HUURWAGEN

Zuid-Afrika en Namibië zijn dé landen bij uitstek om veilig zelf met een huurwagen te verkennen waardoor uw reis naar Afrika voordeliger uitkomt. Beide natuurbestemmingen beschikken over een degelijk wegennet en de uitzichten kan u bewonderen zonder gids. U kan uw reisroute zelf samenstellen en op eigen tempo rondtrekken in volledige vrijheid.

Wij stellen mogelijke routes en overnachtingen voor waarbij we ervoor zorgen dat u nooit té lange afstanden moet afleggen en niet dagelijks moet in- en uitpakken. In onze rondreizen per huurwagen zit standaard een wagen type C (Toyota Corolla sedan of gelijkwaardig) inbegrepen en onze premium-formule omvat alle noodzakelijke extra’s, zonder kleine lettertjes.

KAMPEERSAFARI MET PRIVÉGIDS OF IN INTERNATIONAAL GEZELSCHAP

In Botswana wordt u tijdens een kampeersafari van de ene verbluffende kampeerplek naar de andere gebracht met een 4×4. U wordt tijdens uw volledige trip begeleid door een ervaren natuurgids die vol passie de geheimen van de bush uit de doeken doet. Daarbij slaapt u in compacte maar comfortabele tenten of lodges. Deze manier van reizen laat u de lokale bevolking ontmoeten, tijdens safari’s dicht bij Afrikaans wildlife komen of op wandel- en boottochten trekken.

Rondreizen met een internationaal gezelschap aan reizigers houdt uw reis betaalbaar doordat u de kosten van vervoer, chauffeur en gids kan delen. Bovendien maakt u zo nieuwe vrienden voor het leven!

FLY-IN SAFARI

Botswana, Zambia en Zimbabwe bieden heel wat uitzonderlijke natuurreservaten en safarikampen die helaas niet allemaal even vlot te bereiken zijn per auto. De oplossing: kleine vliegtuigjes die volgens een dienstregeling reizigers van de ene plaats naar de andere vliegen. In tegenstelling tot in de westerse wereld, is deze tijdbesparende manier van reizen in Afrika zeer gebruikelijk.

Fly-in safari’s vereisen een iets hoger budget maar de kans om vanuit de lucht spectaculaire landschappen te bewonderen en olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen en luipaarden te observeren vanuit vogelperspectief, is op zijn minst uniek te noemen.