Praktische informatie

Formaliteiten

Voor de meest actuele informatie in verband met de vereiste reisdocumenten en reisadviezen omtrent veiligheid in Afrika kan u de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen.

Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen zelf bij de bevoegde ambassades te informeren naar de benodigde formaliteiten. Kan een reiziger de reis geheel of gedeeltelijk niet maken, door gebrek aan de vereiste documenten, is hij of zij zelf verantwoordelijk voor de gevolgen en kosten die dit met zich meebrengt.

Gezond op reis

Voor de meest accurate informatie omtrent gezondheidsvoorschriften en verplichte inentingen per bestemming verwijzen wij u graag naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Iedereen die naar Afrika reist moet tegen hepatitis A beschermd zijn en voor bepaalde landen is er een internationaal bewijs van inenting tegen gele koorts verplicht.

Alle landen in oostelijk en zuidelijk Afrika zijn malariagebieden maar het risico verschilt per regio. Helaas bestaat er geen vaccin tegen malaria. U kunt zich wel beschermen met muggenwerend product voor je huid, idealiter met DEET, en dit eventueel in combinatie met malariatabletten.

Verzekeringen

Het is absoluut noodzakelijk om verzekerd op reis te vertrekken! Oververzekering heeft echter ook geen zin en u kunt dus best nagaan welke verzekeringen u reeds heeft.

Samen met de verzekeringsmaatschappij SUN ASSISTANCE bieden wij u deze uiterst gunstige verzekeringsformules aan.

Reisvoorwaarden

Elke persoon die bij ReizenNaarAfrika.be een reis boekt, aanvaardt onze algemene reisvoorwaarden & deze bijzondere reisvoorwaarden. Bij een boeking op kantoor wordt er gevraagd akkoord te gaan met de reisvoorwaarden, als men telefonisch boekt worden de voorwaarden automatisch aanvaard.