Charles, Kristel, Arthur & Lucie

Walter & Micheline
3 januari 2023
Sybille, Frederik, Alix, Reinout, Lux, Fanny, Luc
30 augustus 2023
Sybille, Frederik, Alix, Reinout, Lux, Fanny, Luc
30 augustus 2023
Walter & Micheline
3 januari 2023

Zowel onze tieners als wijzelf hebben echt genoten van onze reis naar Zuid-Afrika. Na aankomst in Johannesburg ’s avonds boekte ReizennaarAfrika een overnachting in City Lodge. Leuk om meteen je hoofd neer te kunnen leggen na de vlucht. Na een goed ontbijt en het afhalen van de huurwagen trekken we naar Tzaneen. We zien het landschap mooier en mooier worden. En dan kan de reis écht beginnen.

  • Tzaneen – Kings Walden. Heel mooi zicht daar, echt prachtige omgeving en tuin. Rondleiding van Brett in zijn tuin is de moeite. Heel gastvrij & lekker eten! Ziplines zijn ook een aanrader. Kamers zijn groot en smaakvol ingericht.
  • Timbavati – Bateleur Safari Kamp. Een magische plek met heel bekwame en attente mensen die je zo vriendelijk en professioneel ontvangen dat je je er heel speciaal voelt. De game drive trackers en gidsen doen er alles aan je een fantastische safari ervaring te bezorgen! De eerste dag zagen we een luipaard in een boom die een Impala aan het verorberen was, terwijl aan de voet van de boom een hyena de restjes opwachtte. De andere van de big 5 volgende een paar uur later al. Lucky spotte alles voor ons. Je kan misschien naar chiquere lodges, maar voor ons is er geen betere. Samen eten met de andere gasten is ons prima bevallen. Dit is een absolute aanrader!
  • Panorama Route – Blyde River Canyon Lodge. De lodge was ruim, leuk ingericht, alles wat je wil. Personeel was hier een tikje minder vriendelijk en het eten een tikje minder goed dan we intussen gewend waren. Leuk detail: de zebra’s lopen hier gewoon door de lodge.
  • Hazy View – Rissington Inn. Hier hadden we graag langer willen blijven. Hele ruime kamers met fenomenaal zicht. We hadden ons eigen privé zwembad & hebben genoten van de pracht en praal. Superlekker ontbijt en diner hier ook!
  • Swaziland – Foresters Arms. We kwamen hier door een omweg via Krüger véél te laat aan maar werden hartelijk én met heerlijk eten ontvangen. Ook hier waren we graag wat langer gebleven om nog een paar extra wandelingen te kunnen doen. Swaziland heeft een andere sfeer, interessant om mee te pikken.
  • Kwazulu natal – Hluhluwe River Lodge. Leuke lodge met super vriendelijke mensen (Jessica gaf ons veel goede tips!). We kregen een upgrade en verbleven hier met z’n 4’en in een villa met privé zwembad, deck, open zicht op False Bay, wild dat aan je terras staat, aapjes op het dak. Zalig. In Hluhluwe & Saint Lucia deden we nog games drives (veel neushoorns, buffels en héél veel olifanten, zalig) en een riviertocht om nijlpaarden te spotten!
  • Battle Fields – Fugitives’s Drift Lodge. Ook hier kregen we een upgrade naar de lodge in plaats van de guesthouse. Heerlijk kunnen uitrusten aan het prachtig gelegen grote zwembad, en nog meer genoten van de rondleiding van Doug Rattray over de Zulu oorlogen in Rokers Drift & Isandlwana. Echt een andere (heet Britse) wereld opeens, heel interessant. Bij thuiskomst meteen de film Zulu gezien op Youtube, ook al heeft Doug ons herhaaldelijk gezegd dat die film slechts 5% waarheidsgetrouw is. ’s Avonds aten we in gezelschap van Britten en praatten we over de Zulu oorlogen en de Britse impact. Prachtige kamers (enorm groot) met heerlijke buitendouches. Verwend.
  • Drakensberg – Montusi Mountain Lodge. Heerlijk gewandeld hier, ook naar de top van de Montusi. We genoten hier ook van de yoga ’s ochtends en de quads in het avonturenkamp.  Het eten was weer top, ontbijt zalig in de tuin, zwembad (zeer) fris & de zichten vanuit de lodges fenomenaal.

Dat was onze laatste stop. Onderweg is Zuid-Afrika onder onze huid gekropen. Dankjewel @ReizennaarAfrika voor de organisatie!

 

Charles, Kristel, Arthur & Lucie.

Dit jaar is ReizenNaarAfrika.be aanwezig op het het Vakantiesalon te Antwerpen op 23 tot 26  januari 2020.

Wij kijken er dan ook naar uit om u (opnieuw) te ontmoeten en reisideeën met u uit te wisselen.

X