Praktisch: documenten, inentingen en verzekeringen

Formaliteiten

Voor de meest actuele informatie in verband met de vereiste reisdocumenten en reisadviezen omtrent veiligheid in Afrika kan u de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen.

Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen zelf bij de bevoegde ambassades te informeren naar de benodigde formaliteiten. Kan een reiziger de reis geheel of gedeeltelijk niet maken, door gebrek aan de vereiste documenten, is hij of zij zelf verantwoordelijk voor de gevolgen en kosten die dit met zich meebrengt.

Gezond op reis

Voor de meest accurate informatie omtrent gezondheidsvoorschriften en verplichte inentingen per bestemming verwijzen wij u graag naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Iedereen die naar Afrika reist moet tegen hepatitis A beschermd zijn en voor bepaalde landen is er een internationaal bewijs van inenting tegen gele koorts verplicht.

Alle landen in oostelijk en zuidelijk Afrika zijn malariagebieden maar het risico verschilt per regio. Helaas bestaat er geen vaccin tegen malaria. U kunt zich wel beschermen met muggenwerend product voor je huid, idealiter met DEET, en dit eventueel in combinatie met malariatabletten.

Verzekeringen

Het is absoluut noodzakelijk om verzekerd op reis te vertrekken! Oververzekering heeft echter ook geen zin en u kunt dus best nagaan welke verzekeringen u reeds heeft.

Samen met de verzekeringsmaatschappij MAPFRE bieden wij u deze uiterst gunstige verzekeringsformules aan.

Reisvoorwaarden

Elke persoon die bij ReizenNaarAfrika.be een reis boekt, aanvaardt deze reisvoorwaarden. Bij een boeking op kantoor wordt er gevraagd akkoord te gaan met de reisvoorwaarden, als men telefonisch boekt worden de voorwaarden automatisch aanvaard.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Reizen op maat zijn al 30 jaar lang onze expertise en groepsreizen behoren niet tot ons aanbod. Afhankelijk van de bestemming bieden we verschillende reisformules die aansluiten bij wat u wilt beleven en uw persoonlijke reisstijl. Zo kunt u de bestemming volgens uw wens en op uw eigen tempo verkennen.

De meeste bestemmingen zijn vrijwel het hele jaar door goed te bereizen. Afhankelijk van uw voorkeuren en bestemming zijn bepaalde periodes echter interessanter. Bekijk het volledig overzicht van de reisperiodes per bestemming.

Het ideale moment om te boeken hangt af van de periode waarin u wilt reizen en de bestemming. Bent u gebonden aan een bepaalde periode zoals schoolvakanties? Dan is het aangeraden tijdig met de voorbereidingen te beginnen, zelfs al een tiental maanden op voorhand. Hoe langer u wacht, hoe minder goedkoop de vliegtickets worden en hoe minder beschikbaarheid er in de accommodaties is.

Indien u niet aan een specifieke periode gebonden bent, bekijkt u best wanneer het hoogseizoen is. Zo komt het hoogseizoen aan De Kaap in Zuid-Afrika niet volledig overeen met de Belgische schoolvakanties en houdt u hier best rekening mee. Globaal genomen is 5 maanden op voorhand boeken het meest interessant wanneer u in het tussen- of laagseizoen kunt reizen.

Absoluut! Alle bestemmingen die wij aanbieden zijn veilig. Dit wordt zeer nauw opgevolgd en mocht het niveau van veiligheid ter plaatse onvoorzien wijzigen, treffen wij onmiddellijk de nodige maatregelen. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u de meest actuele informatie omtrent veiligheid in Afrika raadplegen.

Voor de meest actuele informatie omtrent gezondheidsvoorschriften en verplichte inentingen per bestemming verwijzen wij u graag naar de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Iedereen die naar Afrika reist moet tegen hepatitis A beschermd zijn en voor bepaalde landen is er een internationaal bewijs van inenting tegen gele koorts verplicht.

Wij raden aan flessenwater te kopen en te drinken. In de accommodaties wordt steeds flessenwater aangeboden tijdens de maaltijden en in de kamers. Uw tanden poetsen met kraantjeswater is echter geen enkel probleem.

Wie op safari gaat hoeft zich nooit op te kleden. Overdag is sportieve of vrijetijdskledij gewenst zoals shorts, t-shirts of polo’s. ’s Avonds frissen de meeste reizigers zich op en dragen ze een lange broek. Afrika lijkt dan wel warm, in de maanden juli en augustus voorziet u best een trui, fleece en (dunne) jas. In open jeeps kan het fris en zelfs zeer koud zijn, vooral in de wintermaanden en tijdens de vroege ritten. Afritsbare broeken zijn een aanrader!

Tijdens de safari’s draagt u liefst kledij in neutrale kleuren zoals alle tinten groen en zandkleuren. De meeste dieren zijn namelijk kleurenblind maar zien wel het verschil tussen lichte en donkere kleuren.

Ja, maar hou rekening met een minimumleeftijd van 4 jaar. Hou er ook rekening mee dat er leeftijdsbeperkingen kunnen gelden afhankelijk van de bestemming. Deze beperkingen worden niet enkel opgelegd voor de veiligheid, maar ook voor de bescherming van de privacy en rust van andere reizigers. Hierdoor laten sommige kampen of lodges kinderen pas toe vanaf 14 of zelfs 16 jaar oud. Maar natuurlijk er andere verblijven die zich zeer kindvriendelijk opstellen voor families met kinderen! Zij bieden aangepaste activiteiten en logiesmogelijkheden aan. Contacteer ons gerust voor meer info.

Alle landen in oostelijk en zuidelijk Afrika zijn malariagebieden maar het risico verschilt per regio. Helaas bestaat er geen vaccin tegen malaria. U kunt zich wel beschermen met muggenwerend product voor uw huid, idealiter met DEET, en dit eventueel in combinatie met malariatabletten.

U dient in het bezit te zijn van een geldig Europees rijbewijs (uitgifte na 1989) voor Zuid-Afrika en Namibië. Een internationaal rijbewijs is enkel aangeraden.

Alle informatie over de prijzen en betalingscondities kunt u hier raadplegen.

Dit jaar is ReizenNaarAfrika.be aanwezig op het het Vakantiesalon te Antwerpen op 23 tot 26  januari 2020.

Wij kijken er dan ook naar uit om u (opnieuw) te ontmoeten en reisideeën met u uit te wisselen.

X