Inleiding Zambia

Het echte Afrika-gevoel

Zambia is het land van indrukwekkende natuurwonderen, een grote variatie wilde dieren en spectaculaire zonsondergangen. De drie rivieren Luangwa, Kafua en Zambezi vormen de levensaders voor de nationale parken North en South Luangwa, Kafue en Lower Zambezi. Deze parken bieden een uitstekende mogelijkheid om avontuurlijke wandelsafari’s te doen. Zambia is een nog vrij onbekende maar prachtige safaribestemming die (gelukkig) nog lang niet gebogen gaat onder het massatoerisme. Het wordt dus niet voor niets ‘the real Africa’ genoemd

Victoria-watervallen

Treed in de voetsporen van David Livingstone, de eerste Europeaan die de watervallen bereikte. Met een oorverdovend lawaai stort het water van de Zambezi rivier 110 meter naar beneden, over een lengte van 1.7 km. De kracht waarmee de rivier zich naar beneden werpt zorgt voor veel nevel die aanvoelt als een eeuwigdurende regenbui. Dit resulteert in een prachtige groene omgeving van dicht regenwoud.

Lower Zambezi National Park

In het zuiden van Zambia, tegenover het fameuze Mana Pools wildreservaat in Zimbabwe, ligt Lower Zambezi National Park. De Zambezi rivier scheidt de twee landen van elkaar en is tevens de verzamelplaats voor verschillende diersoorten. Een kanotocht op deze rivier is een onvergetelijke ervaring! Daarnaast zijn er in het Lower Zambezi National Park zeer veel activiteiten te doen met o.a. gamedrives, wandelsafari’s en boottochten op de rivier.

South Luangwa National Park

Dit is één van de meest magnifieke en ongerepte parken in zuidelijk Afrika. South Luangwa National Park heeft een zeer gevarieerd landschap van bossen en savannes tot open vlaktes en verleent zich perfect voor fascinerende wandelsafari’s. In dit park kan u vrijwel alle Afrikaanse diersoorten spotten, met uitzondering van de neushoorn.

Klik op de kaart voor interactiviteit.

Kafue

Met een oppervlakte die bijna 2.5 keer zo groot is als South Luangwa, is Kafua National Park één van Afrika’s grootste natuurreservaten. Hierdoor is de verscheidenheid in natuur en dieren zeer groot. De meest voorkomende dieren in het park zijn leeuwen, cheeta’s, luipaarden en diverse antilopensoorten.