ROHO YA SELOUS

LEMALA MPINGO RIDGE
23 maart 2023
BAKUBA LODGE
29 maart 2023
LEMALA MPINGO RIDGE
23 maart 2023
BAKUBA LODGE
29 maart 2023

ROHO YA SELOUS

Onze beoordeling:   

Zijn naam betekent ‘Hart van de Selous’, naar het oude Selous Game Reserve. Het is gelegen op een klein voorgebergte aan de westkant van het Nzerakera-meer, net ten noorden van de binnenlandse delta gevormd door de Rufiji-rivier. Dit is inderdaad in het hart van het beste wildgebied van de Nyerere National Parks.

Dit kamp is gelegen op een lage heuvel met uitzicht op de Rufiji-rivier, dicht bij zowel Lake Manze als Lake Nzerakera, het deel van het park dat doorgaans wordt beschouwd als de beste plek om wild te spotten. Je kunt veel krokodillen en peulen nijlpaarden in het water zien wentelen terwijl visarenden overvliegen. We begrijpen dat het eerste plan voor de naam van dit kamp “Roho Selous” was – maar dat Swahili-sprekers heel duidelijk waren dat ‘Heart Selous’ geen betekenis had als naam… en daarom werd de naam “Roho ya Selous” gekozen. De schitterende locatie voor het spel rechtvaardigt zeker de naamkeuze.

Roho ya Selous heeft acht ruime safaritenten, waaronder één familietent, die verscholen tussen de bomen staan voor privacy. Van binnen zijn de tenten smaakvol ingericht in een neutrale kleurstelling met groene accenten, met eigentijdse wandkleden en enkele meubelstukken. De combinatie van een gespannen canvas dak, rustieke stenen vloer en bamboe muren zorgt voor een stijlvolle algehele esthetiek, maar het hoogtepunt van de kamer is zonder twijfel de enorme open zijde die een volledig privé uitzicht op de bush biedt. Het is afgeschermd met een fijn net om de insecten buiten te houden, maar zorgt ervoor dat het uitzicht niet wordt aangetast.

Boven het bed is een avondbrieskoelsysteem geïnstalleerd, een bijna geruisloos, energiezuinig airconditioningsysteem dat helpt om de binnenkant van het klamboe boven het bed koel te houden.

Elke tent heeft een grote en-suite badkamer gescheiden door een gordijn, die zowel een binnen- als een buitendouche heeft, met gratis toiletartikelen.

Categorie

Faciliteiten

 • bar
 • restaurant
 • WIFI
 • zwembad
 • Locatie

  Sfeerbeeld

  Dit jaar is ReizenNaarAfrika.be aanwezig op het het Vakantiesalon te Antwerpen op 23 tot 26  januari 2020.

  Wij kijken er dan ook naar uit om u (opnieuw) te ontmoeten en reisideeën met u uit te wisselen.

  X