Formaliteiten voor vertrek

 • Internationaal paspoort nog minstens 6 maanden geldig vanaf datum van terugkeer
 • Europees (meertalig) rijbewijs verplicht, internationaal rijbewijs aanbevolen

 

 •  Gele koorts: vaccinatie tegen gele koorts is niet verplicht indien u rechtstreeks vanuit Europa vertrekt, zonder tussenstop (of korte transit in een luchthaven) in een land waar gele koorts kan voorkomen.
 • Malaria: er is voornamelijk risico voor malaria:
  • het hele jaar door in een strook van 100-150 km langsheen de grens met Angola, met name in de Caprivi-, Okavango- en Kunene-regio. De inname van malariatabletten is aangewezen in combinatie met een muggenrepellent tussen zonsondergang en zonsopgang.
  • van november tot en met juni in het Etosha National Park. De inname van malariatabletten is dan aangewezen. Van juli tot en met oktober volstaat in principe een muggenrepellent tussen zonsondergang en zonsopgang.

Waar logeert u en hoe verplaatst u zich?

Algemene bagageregels

Bagage die u incheckt op de luchthaven
Op een internationale lijnvlucht heeft u in economy klasse recht om 1 stuk bagage van maximum 20 kg in te checken.
Handbagage
Bovendien heeft u recht op 1 stuk handbagage dat u mee aan boord mag nemen, met maximum afmetingen van 55 x 40 x 20 cm en met een maximum gewicht van 7 of 8 kg. Naast dit ene stuk handbagage mag u bij een aantal maatschappijen ook nog één van volgende meenemen in de cabine: 1 laptop in een laptoptas, 1 overjas, omslagdoek of deken, 1 paraplu of wandelstok, 1 handtas, lectuur, 1 kleine camera of verrekijker.

Opgelet: scherpe voorwerpen (scharen, nagelvijlen, messen) zijn nooit toegelaten! Ook mag u slechts een beperkte hoeveelheid vloeistoffen meenemen aan boord: maximum 5 x 100 ml (in aparte verpakking en in een doorschijnende plastic zak van maximum 1 liter apart ter controle aan te bieden).

De bagageverordeningen durven al eens te wijzigen (afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij, of u in economy of business vliegt, het type van het toestel enz.). Daarom verwijzen wij u naar de websites van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Aarzel niet ons te raadplegen voor meer info!
Specifieke bagageregels
Afhankelijk van de bestemming en/of de manier waarop u reist, gelden er meer of minder restricties.

Een rondreis in Namibië maakt u per wagen: hou er rekening mee dat een koffer van een wagen geen 40-voet container is en dat zachte reistassen zich beter laten stapelen dan hardschalige koffers – zeker als u met 4, 5 of 6 personen reist!

Vervoer ter plaatse

In onze prijzen is steeds een ruime en comfortabele huurwagen met volledige omniumverzekering inbegrepen (zonder eigen risico !).

Nuttig om weten

De beste periode om wild te spotten in het Etosha National Park, het belangrijkste wildreservaat van Namibië, is tijdens het droge seizoen van mei tot en met oktober. Voor vogelliefhebbers zijn de zomermaanden, van december tot maart, beter geschikt, maar hou rekening met erg heet en vochtig weer.

  ideale reisperiode  goede reisperiode  mogelijke reisperiode  afgeraden reisperiode
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

Namibië

   Gem. temperatuur in °C 23 22 21 20 16 14 13 16 20 22 23 23
   Gem. neerslag in mm 77 73 81 38 6 1 1 0 1 12 33 47
 • Namib(ische) Dollar = Zuid-Afrikaanse Rand: € 1 = 13,7 ZAR (maart 2017)
 • Wisselen kan vooraf in België of bij aankomst op de luchthaven
 • Kredietkaarten worden vlot aanvaard. Wij raden het gebruik van een kredietkaart zeer sterk af bij tankstations
 • In de steden kunt u terecht bij geldautomaten met gedeblokkeerde Bancontact (Maestro) kaarten en kredietkaarten
 • 220/240 Volt
 • Driepolige stopcontacten, specifiek voor zuidelijk Afrika
 • In de Belgische wintertijd = Belgische tijd + 1u
 • In de Belgische zomertijd = Belgische tijd – 1u