Reisprogramma's Namibië

Namibië wordt terecht ook wel het land van contrasten genoemd. De hoogste zandduinen ter wereld, de op twee na grootste canyon, de Etosha zoutpan, de groene Caprivi-strip en de kust met een rijk maritiem leven maken van dit land zoveel meer dan enkel een (half)woestijn. De grote oppervlakte maakt wel dat u met behoorlijke dagafstanden moet rekening houden. Er is echter zo weinig verkeer, en zowel de geasfalteerde hoofdwegen als de secundaire gravel- en zandwegen bevinden zich in zo’n goede staat, dat rijden hier nooit als straf wordt ervaren. Uiteraard dragen hier ook de prachtige vergezichten en de blijvend fascinerende kleurschakeringen toe bij.

In Namibië bieden wij een aantal rondreizen per huurwagen aan. Meer info over deze reisformule vindt u onder ‘Manier van reizen’.

Maak hieronder een eerste selectie op basis van de gewenste route en klik nadien door naar de detailprogramma’s. Deze programma’s zijn slechts voorbeeldreizen en kunnen uiteraard volledig aan uw voorkeuren en op maat uitgewerkt worden.

Dit programma brengt u langs alle hoogtepunten van Namibië. Ontdek tijdens deze selfdrive de rode duinen van de Kalahari-woestijn, het befaamde Namib Naukluft Park, de prehistorische rotstekeningen in Twijfelfontein en ga op safari in het Etosha National Park.

Rondreis per huurwagen

inclusief de varianten

  • ‘met Damaraland’

Kalahari - Namib Naukluft Park - Swakopmund - Twyfelfontein - Etosha National Park - Waterberg Plateau Park

Een complete rondreis per huurwagen waarbij ook het zuiden van Namibië wordt aangedaan. Verken de desolate landschappen van de Fish River Canyon en rijdt via het Sperrgebiet naar Lüderitz, een stadje dat gekenmerkt wordt door de Duitse-koloniale sfeer.

Rondreis per huurwagen

inclusief de varianten

  • ‘met Damaraland’

Kalahari - Fish River Canyon - Lüderitz - Namib Naukluft Park - Swakopmund - Twyfelfontein - Etosha National Park - Waterberg Plateau Park

U start de reis in de Noordkaap van Zuid-Afrika waar u de ruige Cederbergen ontdekt. Van hieruit rijdt u verder noordwaarts via het Namaqua National Park Namibië binnen. Eerst verkent u het zuiden van Namibië met de Fish River Canyon en het Sperrgebiet met Lüderitz en Aus. Nadien volgt het Namib Naukluft Park met zijn torenhoge duinen, Swakopmund, Etosha National Park en de Waterberg regio.

Rondreis per huurwagen

Cederberg - Namaqua NP - Fish River Canyon - Lüderitz - Namib Naukluft Park - Swakopmund - Twyfelfontein - Etosha National Park - Waterberg Plateau Park

Treed in de voetsporen van David Livingstone, de eerste Europeaan die de watervallen bereikte en verleng uw rondreis met een aantal nachten aan de indrukwekkende Victoria Falls. Eveneens mogelijkheid tot verblijf in het Zambezi National Park. Dit nationaal park wordt in het noorden begrensd door de machtige Zambezi rivier die de natuurlijke grens vormt tussen Zimbabwe en Zambia.

Rondreis per 4×4 met privéchauffeur/gids

Windhoek - Victoria Falls