Formaliteiten voor vertrek

Internationaal paspoort: nog minstens 6 maanden geldig vanaf datum van binnenkomst

Visum : Bij aankomst in Zimbabwe op de luchthaven of aan de landsgrens: ca. $ 30 voor een single entry visum, ca. $ 45 voor een double entry visum, ca. $ 55 voor een multiple entry visum

Gele koorts: vaccinatie tegen gele koorts is niet verplicht indien u rechtstreeks vanuit Europa vertrekt, zonder tussenstop (of korte transit in een luchthaven) in een land waar gele koorts kan voorkomen.

Malaria: er is voornamelijk risico

· het hele jaar door in de gebieden lager dan 600 m waaronder de Zambezi-vallei en de Victoria-watervallen. De inname van malariatabletten is aangewezen in combinatie met een muggenrepellent tussen zonsondergang en zonsopgang.

· van november tot en met juni in de gebieden gelegen op 600-1.200 m. De inname van malariatabletten is dan aangewezen. Van juli tot en met oktober volstaat in principe een muggenrepellent tussen zonsondergang en zonsopgang.

Waar logeert u en hoe verplaatst u zich? Nuttig om weten

Zimbabwe, en vooral Hwange, biedt de beste safarimogelijkheden in het droge seizoen van juni tot en met november. Zimbabwe is één van Afrika’s duurste safaribestemmingen, omdat vele reservaten enkel toegankelijk zijn met kleine vliegtuigjes. In het tussenseizoen (mei en november) kunt u soms flink wat geld besparen.

 

  ideale reisperiode  goede reisperiode  mogelijke reisperiode  afgeraden reisperiode
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

Zimbabwe

Lake Kariba & Mana Pools

Hwange & Vic Falls

   Gem. temperatuur in °C
   Gem. neerslag in mm