SELINDA CAMP

MPALA JENA
21 augustus 2023
DUBA PLAINS
21 augustus 2023
MPALA JENA
21 augustus 2023
DUBA PLAINS
21 augustus 2023

Onze beoordeling:   

Selinda Camp, gelegen in een van de meest ongerepte wildernisgebieden op onze planeet, ligt aan de oevers van de Selinda Spillway in Botswana, wanneer deze de Linyanti-rivier binnenkomt. Het gebied heeft een gevoel van afgelegen ligging, een echte geest van Afrika. Het is een uitstekend voorbeeld van een perfecte safari in Botswana, met de bush die verschillende soorten en zeldzame dieren belichaamt. Het particuliere Selinda-reservaat van 130.000 hectare biedt grote kuddes olifanten, regelmatige waarnemingen van de Selinda-roedel Afrikaanse wilde honden en de beroemde Selinda-leeuwentrots die onlangs te zien was in de National Geographic-film “Birth of a Pride” van Dereck en Beverly Joubert.

De drie uitgestrekte gastensuites zijn uniek in hun ontwerp en beschikken elk over een eigen badkamer binnen, een grote privéveranda met zitplaatsen buiten en een privézwembad. Elke ruimte verbetert wat Livingstone zou hebben gehad, waarmee hij zou hebben gereisd en gevonden tijdens zijn expedities. Maar verder gaan we terug naar het Robinson Crusoe-gevoel, inclusief touwtexturen, suites onder rieten dak, hangmatten, veel ruimte, nautische elementen en geborgen hout.

Naast de drie hoofdsuites bestaat de aparte Selinda Suite met 2 slaapkamers (net als de Dhow Suite in Zarafa en de Duba Plains Suite) uit een tentsuite met twee slaapkamers. De Selinda Suite werkt exclusief, aangezien gasten kunnen genieten van hun privévoertuig, safarigids, chef-kok, manager/butler en toegang tot hun woning.

De safaritochten met open voertuigen, begeleide bushwandelingen, varen, volgen, vogels kijken en andere op maat gemaakte kijkactiviteiten zijn ontworpen om u voor de beste dieren in het wild te plaatsen die het gebied te bieden heeft. De unieke een-op-een levensveranderende ervaringen omvatten waarnemingen van luipaarden, olifanten en nijlpaarden. Gasten kunnen tijdens hun safari in Botswana zoveel mogelijk van de 200 of meer vogelsoorten aanvinken.

Selinda Camp, een safarikamp van de Great Plains Conservation Réserve-Collection, is een van de weinige in Botswana gevestigde Relais & Châteaux-leden. De andere leden zijn onze Selinda Suite, Duba Plains Camp, Duba Plains Suite en Zarafa Camp, met zijn The Dhow Suite in Zarafa.

Solar Mamas van de Great Plains Foundation heeft het initiatief ontwikkeld om het gebrek aan economische kansen en het elektriciteitstekort in afgelegen dorpen aan de Okavangodelta in Botswana aan te pakken. Negen Solar Mama’s verlieten hun dorpen in Botswana om via Barefoot College International een zes maanden durend trainingsprogramma voor zonne-energie in India bij te wonen. Ze keerden allemaal naar huis terug met de vaardigheden om verlichtingssystemen op zonne-energie te bouwen, te installeren en te onderhouden. Deze Solar Mamas zijn gemachtigd om een bedrijf op te richten en te runnen en duurzame energie te leveren aan hun gemeenschap. De huidige fase van het project is gericht op het leveren van apparatuur voor de Solar Mamas om huishoudens op het platteland in deze afgelegen regio, waar slechts 35% van de huizen is geëlektrificeerd, te elektrificeren, waardoor de levenskwaliteit in onze omliggende gemeenschappen wordt verbeterd.

Categorie

Faciliteiten

  • zwembad
  • Locatie

    Sfeerbeeld

    Dit jaar is ReizenNaarAfrika.be aanwezig op het het Vakantiesalon te Antwerpen op 23 tot 26  januari 2020.

    Wij kijken er dan ook naar uit om u (opnieuw) te ontmoeten en reisideeën met u uit te wisselen.

    X