VICTORIA FALLS HOTEL

PIONEERS VICTORIA FALLS
18 augustus 2023
THORNTREE RIVER LODGE
18 augustus 2023
PIONEERS VICTORIA FALLS
18 augustus 2023
THORNTREE RIVER LODGE
18 augustus 2023

VICTORIA FALLS HOTEL

Onze beoordeling:   

Een van de echt bijzondere plekken in de wereld

Het Victoria Falls Hotel, gebouwd door de Britten in 1904, met dramatische uitzichten op de kloven van de spectaculaire Victoriawatervallen in Zimbabwe, was oorspronkelijk bedoeld als accommodatie voor arbeiders aan de Kaap-naar-Caïro-spoorlijn) en tegenwoordig is het een beroemd luxemerk. Nu lid van The Leading Hotels of the World. Serene lelievijvers, gewelfde loggia’s en brede veranda’s – met prachtige vergezichten – lijken op maat gemaakt voor een high tea of een ontspannen gin-tonic. Sommige kamers bieden een prachtig uitzicht op de kloven en de brug eronder.

De geschiedenis van The Victoria Falls Hotel is niet compleet zonder de verwijzing naar de ontwikkeling van het spoorwegsysteem in Zimbabwe. Cecil Rhodes had zijn vriend en collega Sir Charles Metcalfe belast met het toezicht houden op de ontwikkeling van het spoorwegsysteem en Metcalfe nam gehoor aan Rhodes’ dromen over de spoorlijn die zich uitstrekte “van Kaap tot Caïro”, vandaar dat hij plannen begon voor de eerste brug over de machtige Zambezi. Rhodes stond erop dat de brug op een plek zou worden gebouwd waar het opspattend water van de watervallen op de passerende treinen zou vallen. de watervallen.

Het Victoria Falls Hotel werd gebouwd en geëxploiteerd door de spoorwegadministratie, maar begin jaren zeventig werd het verhuurd aan de toenmalige Southern Sun-hotelgroep, de voorloper van het huidige African Sun Limited. Een belangrijke ontwikkeling eind jaren negentig was de betrokkenheid bij het hotel van een andere toonaangevende Zimbabwaanse horecaonderneming, Meikles Africa Hotels. Tegenwoordig behoort het pand zelf nog steeds tot de National Railways of Zimbabwe en is er een gedeelde 50/50 samenwerking tussen African Sun en Meikles Africa.

In zijn intrigerende boek “100 Years 1904-2004” (geschiedenis van The Victoria Falls Hotel) noemt John Creewel het “een van de echt speciale plekken in de wereld” en zegt hij dat het hotel een juweel is vanwege “consequente aandacht voor kwaliteit en normen meer dan een eeuw actief.” Hij merkt op dat de belangrijkste factor achter het succes van het hotel “de nabijheid van Victoria Falls is geweest, een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden ter wereld… een spektakel ongeëvenaard in de wereld.”

Het Victoria Falls Hotel is doordrenkt van geschiedenis en een van de oudste hotels in Afrika. Het Victoria Falls Hotel blijft de kenmerkende accommodatie om de populaire toeristische attractie, de wonderbaarlijke Victoria Falls, nu in zijn 150 miljoenste fantastische jaar te bekijken!

Categorie

Faciliteiten

 • bar
 • restaurant
 • WIFI
 • zwembad
 • Locatie

  Sfeerbeeld

  Dit jaar is ReizenNaarAfrika.be aanwezig op het het Vakantiesalon te Antwerpen op 23 tot 26  januari 2020.

  Wij kijken er dan ook naar uit om u (opnieuw) te ontmoeten en reisideeën met u uit te wisselen.

  X